‘Voor hen die niet kunnen slapen…’

Zo begint Ben Midland’s wekelijkse aflevering van zijn korte verhalen die hij publiceert op zijn persoonlijke blog, www.kronkelingen.com. Elk verhaal betreft een over het algemeen vermakelijke situatie, vreemde belevenis of gekke gebeurtenis uit het gewone leven. Als geen ander weet Midland iedere situatie op een zeer levendige manier te beschrijven en de figuren die erin voorkomen treffend neer te zetten met als resultaat een beeldend, op een meeslepende manier weergegeven verhaal, vaak voorzien van een gezonde portie humor.

Hoewel hij pas op latere leeftijd echt begon te schrijven is het Ben Midland’s enorme productiviteit, op basis van een gedreven levensstijl en zijn fantasie die hem dwingen wekelijks nieuwe korte verhalen te schrijven waarmee hij een groot, nog steeds groeiend publiek weet te bereiken.

Ben’s oeuvre kent tot op heden geen limiet. Van (fact-fiction) thrillers, korte humoristische verhalen tot verhalen met een knipoog, gebaseerd op het dagelijkse leven, sprookjes tot zelfs Science Fiction.  Naast zijn ‘Kronkelingen’ schrijft hij op samenzweringen en mysterie gebaseerde fact-fiction romans. Zijn eerste roman, een thriller ‘DE SPIEGEL VAN ISE’ (NL) werd gepubliceerd in 2013 waarna in 2015 de in het Engels vertaalde versie ‘THE SACRED MIRROR’ volgde dat vooral in het buitenland waaronder Japan en de VS een succes werd en binnenkort onder een andere titel, ‘THE HATA ENIGMA’ (NL: HET HATA MYSTERIE) door hemzelf zal worden uitgegeven. Zijn tweede, zeer intrigerende en inmiddels al omstreden boek ‘THE DEVIL’S SOCIETY’ verschijnt eind 2018 alleen in het Engels.

Bezoek ook zijn website, www.benmidland.com.

 

 

 

OVER DE SCHRIJVER
Ben Midland is een Nederlandse schrijver van verhalenbundels, korte verhalen en thrillers. Midland (pseudoniem), werd geboren op 8 september 1954 in Den Haag. Midland studeerde aan de Universiteit van Leiden en is een pre-bachelor in de Japanse taal en moderne geschiedenis en expert in Shinto, de Japanse staatsreligie, mythologie en folklore. Voor het stellen van vragen met betrekking tot zijn werk en voor verzoeken tot het geven van lezingen is Midland is te bereiken op zijn Email adres, benmidland@gmail.com.

PS       in december 2018 werd Ben ernstig ziek. Na een spoedopname bleek hij te lijden aan een vorm van chronische bloedarmoede die hem maanden later bijna het leven kostte. Door zijn boeken te kopen steunt u hem in de aanschaf van (dure) medicijnen om de ziekte te kunnen bestrijden en te helpen overwinnen.

Dank u wel.

 

 

(ENG)

Ben Midland (pseudonym), was born in the Hague, The Netherlands on September 8 1954. Midland is a Dutch writer of conspiracy based fact-fiction novels, short stories and blogs. His first novel ‘THE SACRED MIRROR’ was published in 2013 and his second ‘THE DEVIL’S SOCIETY’ will appear in 2018.

Although started at a later age, Ben’s enormous productivity, based on a driven lifestyle and his fantasy forces him to release weekly new short stories with which he reached a huge audience of lovers of different genres. Most of these stories are unpublished but can be read for free on his website www.benmidland.com and on his blog ‘Kronkelingen’.

Enjoy!