BOEK BESTELLEN

 

Hieronder tref je een overzicht van alle door Ben Midland geschreven
boeken uit de inmiddels fameuze reeks Kronkelingen.

Eerste jaargang 2017 Capriolen maken. Een capriool is het maken van een paardensprong waarbij tijdens het zweefmoment de achterbenen fel achteruit slaan. Zo ook is deze bundel gevuld met capriolen, tweeënvijftig korte, krokante verhalen over onverwachte, smeuïge voorvallen en situaties uit het gewone leven. Het maken van capriolen is aan inflatie onderhevig. De titel roept nostalgie op en is dan ook ironisch en dubbelzinnig. Een capriool wordt naast door paarden vaak gemaakt door personen die vol zitten met gekke streken, een soort mens waaraan veel tekst te ontrekken valt en draagt bij als onuitputtelijke oorsprong van vermakelijke of leerzame vertellingen. In deze bundel verwijs ik naar hen, als bron van mijn arbeid, aan henzelf opgedragen. Ben Midland
Tweede jaargang, 2018 Bij het horen van de uitroep “Kleintjes vooraan!” wordt in de meeste gevallen gedacht aan door een ouder geslaakte uitroep dat wat hen betreft het grut altijd eerste rang verdient bij het langskomen van een stoet of optocht. Dat geldt eveneens voor deze bundel verhalen. Het zijn de kleine spektakeltjes die het hem doen, vaak beter verdienen en het karakter van deze bundel bepalen. Sprankelend en fris, als een zojuist geopende fles Dom Pérignon brengen ze een toost uit op het leven. In het dagelijkse bestaan zijn het ook meestal de kleine dingen die het doen, zonder breedsprakigheid, opsmuk of een wijde overdaad aan woorden. Een quote zegt ook altijd meer over de geest van de persoon die hem heeft verzonnen. Het zo bondig mogelijk weergeven van de dingen zoals ik ze als schrijver zie, zonder de oorsprong, of het karakter van de persoon in het verhaaltje geweld aan te doen staat bij mij hoog in het vaandel. Ik schreef ze speciaal voor u als lezer, in de hoop dat u ze kunt waarderen. Ben Midland

 

 

 

 

Koplopers, een bundel komische verhalen met een absurde boventoon. Sterk aanbevolen bij gevallen van verzuring en pisnijd.
Je kent ze wel. De snelwandelkampioenen onder ons, de tot lachen uitnodigende mannetjesputters die nergens voor terugdeinzen, de haatimams die ons met hun opgeheven vingertje de les willen lezen of het nostalgische winkeltje waar ze ooievaarskuitenvet verkopen, dat spul waar je jarenlang naar zocht. Het zijn de vreemde eenden in de bijt, vaak mensen met eigenzinnige karakters en tot de verbeelding sprekende neringen in achterafstraatjes. De meeste van die vreemde eenden gaan gewoon hun gang. Ze doen hun vaak komische ding aan de oppervlakte maar meestal zonder aan ons op te vallen. Dat zou voor altijd zo blijven, ware het niet dat een aantal ervan door hun absurde trekjes en eigenschappen mijn aandacht wist te trekken. De leukste heb ik aan een vraaggesprek onderworpen en samengevat in dit humoristisch getinte boekje getiteld “koplopers”. Ben Midland.

 

Ben Midland’s boeken uit de serie Kronkelingen zijn ook als e-book of paperback verkrijgbaar. Onder meer bij:

Dat is uiteraard niet alles. Een uitgebreide adressenlijst vind je hier.

(Amazon.nl verkoopt geen paperback boeken. Alleen boeken in e-book formaat. Wil je de e-book versie bestellen, klik hier.)

 

Prijsoverzicht voor een door Ben Midland gesigneerd exemplaar+leuke verrassing:

CAPRIOLEN MAKEN                       16 euro+6.25 verzendkosten = 22.25 euro

KOPLOPERS                                     11 euro+5.50 verzendkosten = 16.50 euro

KLEINTJES VOORAAN (nieuw!)     10,65+6.25 verzendkosten = 16.90 euro

 

Bestelinstructies: maak het vermelde bedrag+ verzendkosten over op bankrekening (IBAN):
NL03 INGB 0683 0797 86 t.n.v. J.F.M. van Weelde.

ING BIC: INGBNL2A

Vermeld bij betalingskenmerk de naam van het boek en je naam+adresgegevens. Het wordt dan zo snel mogelijk naar je opgestuurd.

Wil je alvast een stukje uit ‘Capriolen maken’ lezen? Klik AUB Hier.

 

ANDERE BOEKEN:

Voor Ben Midland’s andere boeken: klik AUB Hier: www.benmidland.com