INHOUDSOPGAVE

 

Uit de bundel

” DAT HOU JE TOCH “

(Derde jaargang, 2018 / 2019)

Een bundel nieuwe verhalen over verrassende situaties en ontmoetingen met bijzondere mensen in het leven van de schrijver Ben Midland, voorzien van met soms tot tranen roerende, dan weer komische, tot de verbeelding sprekende situaties.

KLEINTJES VOORAAN

 

tweede bundel, tweede jaargang (2018)

 

Bij het horen van de woorden “Kleintjes vooraan” wordt meestal gedacht aan de door ouders geslaakte uitroep dat wat hen betreft hun grut de eerste rang verdient bij het observeren van een stoet of optocht. vaak ten koste van de grotere lummels die het toch wel meekrijgen.
Zo hoort het ook en dat geldt eveneens voor deze bundel. Het zijn de kleine stukjes, de korte verhalen die het beter verdienen en daarmee het karakter van het boekje bepalen. Sprankelend en fris, als een zojuist geopende fles Dom Pérignon brengen ze een toost uit op het leven.
In het dagelijkse leven zijn het zijn ook de kleine dingen die het doen, met of zonder breedspraak, opsmuk of een overdaad aan woorden. Een quote zegt vaak meer over de geest of het verhaal waaraan het is onttrokken.
Het schrijven van korte verhalen is voor mij als het doen van vingeroefeningen, voor het bereik- en onderhoud van een geoefende geest. Het is het zo bondig mogelijk weergeven van de dingen zoals ik ze zie, zonder de oorsprong of het karakter van de persoon in het verhaaltje geweld aan te doen. Ik schreef ze speciaal voor u als lezer, in de hoop dat u ze kunt waarderen.

O.a verkrijgbaar bij Amazon, Bol.com, bij de gerenommeerde boekwinkels en de online boekhandel.

I.v.m. het naleven van contractuele verplichtingen met de distributeur zijn de verhalen in “Kleintjes vooraan” vanaf 1 januari 2019 alleen als boek (paperback, E-book) verkrijgbaar. 

 

 

CAPRIOLEN MAKEN

Eerste bundel, eerste jaargang (2017)

 

Capriolen maken. Een capriool is het maken van een paardensprong waarbij tijdens het zweefmoment de achterbenen fel achteruit slaan. Zo ook is deze bundel gevuld met capriolen, tweeënvijftig korte, krokante verhalen over onverwachte, smeuïge voorvallen en situaties uit het gewone leven. Het maken van capriolen is aan inflatie onderhevig. De titel roept nostalgie op en is dan ook ironisch en dubbelzinnig. Een capriool wordt naast door paarden vaak gemaakt door personen die vol zitten met gekke streken, een soort mens waaraan veel tekst te onttrekken valt en draagt bij als onuitputtelijke oorsprong van vermakelijke of leerzame vertellingen. In deze bundel verwijs ik naar hen, als bron van mijn arbeid, aan henzelf opgedragen.

I.v.m. het naleven van contractuele verplichtingen met de distributeur zijn de verhalen in “Capriolen maken” vanaf nu alleen als boek (paperback, E-book) verkrijgbaar. 

 

KOPLOPERS

Je kent ze wel. De snelwandel kampioenen onder ons, de tot lachen uitnodigende mannetjesputters die nergens voor terugdeinzen, de haat-imams die ons met hun opgeheven vingertje de les willen lezen of het nostalgische winkeltje waar ze ooievaarskuitenvet verkopen, dat spul waar je jarenlang naar zocht. Het zijn de vreemde eenden in de bijt, vaak mensen met eigenzinnige karakters en tot de verbeelding sprekende neringen in achterafstraatjes. De meeste van die vreemde eenden gaan gewoon hun gang. Ze doen hun vaak komische ding aan de oppervlakte maar meestal zonder aan ons op te vallen. Dat zou voor altijd zo blijven, ware het niet dat een aantal ervan door hun absurde trekjes en eigenschappen mijn aandacht wist te trekken. De leukste heb ik aan een vraaggesprek onderworpen en samengevat in dit humoristisch getinte boekje getiteld “koplopers”.

O.a verkrijgbaar bij Amazon, Bol.com, de gerenommeerde boekwinkels en de online boekhandel.

 

 

KRONKELINGETJES

Korte verhaaltjes van vaak maar een paar regels lang
over komische uitspraken van of met kinderen in de hoofdrol.

KERSTSPROOKJES

GEDICHTEN

(externe link)

BELANGRIJK!

Vanaf 15 maart 2018 kun je mijn boeken ook rechtstreeks bij mij bestellen. Je ontvangt het dan gesigneerd op het adres dat je opgeeft, samen met een leuke verrassing!

 

Verjaardag, kerst of Sint? Geef een boek van Ben Midland cadeau!

 

(Gesponsord)